Tarta cu ceapa

de La Ancuta in Aperitive / Garnituri, 18 Noi 2013 | 7392 vizualizari

 

Iata ca a venit si iarna. Cand e frig afara, imi place sa stau la caldura si sa simt miros de paine proaspata. De data aceasta nu am facut paine, ci o tarta aromata cu ceapa. Asa parca nici nu ma mai deranjeaza vremea rece de afara :).

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 50 g unt
  • 12 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 1 lingurita rasa de zahar
  • 150 ml lapte caldut
  • cimbru uscat (optional)
  • Umplutura:
  • 500 g ceapa
  • 50 g unt
  • 1 lingura faina
  • 2 oua
  • 100 ml smantana pentru frisca (neandulcita)
  • sare si piper
  • chimen
  • 75 g carnati afumat sau kaiser
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ceapa:

Drojdia impreuna cu zaharul o dizolvam in putin lapte caldut si o lasam 10 minute acoperita. Intr-un castron cernem faina si facem o gropita in mijloc unde adaugam drojdia activata. Pe margini adaugam sarea si cimbrul, avand grija ca sarea sa nu intre in contact cu drojdia. Adaugam si restul de lapte caldut si incepem sa framantam. Adaugam apoi untul topit, dar nu fierbinte. Framantam un aluat elastic, care nu se mai lipeste de maini.

Acoperim castronul si il lasam la loc cald, pana cand isi dubleaza volumul (~1 ora).

Intre timp pregatim umplutura.Calim ceapa in untul topit pana devine sticloasa, amestecand continuu. Dam de pe foc si adaugam lingura de faina, amestecam bine, apoi lasam la racit pana cand creste aluatul. Dupa ce a crescut aluatul adaugam ouale batute si smantana lichida. Condimentam cu sare si piper si amestecam pana se omogenizeaza.

Aluatul dospit il intindem in tava unsa cu unt ridicandu-l putin si pe marginea tavii. Eu am folosit o tava cu diametrul de 28 cm. Punem umplutura peste aluat si nivelam.
Carnatul il taiem bucatele si il punem peste umplutura apoi presaram chimen si cateva bucatele mici de unt.

Dam tava la cuptor, la foc potrivit timp de 30-40 de minute, pana cand marginile se rumenesc frumos.

Se poate servi calda sau rece, alaturi de un pahar de vin rosu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta foietaj aperitiv